Betaling av bomavgift på Jotunheimvegen

Priser på abonnement og enkeltpasseringer 2024 er som følger:

Enkeltpassering motorsykkel: Kr 60,-
Sesongkort kr 600,-

Enkeltpassering kjøretøy u/ 3,5 t: Kr 120,-
Sesongkort kr 1200,-

Enkeltpassering kjøretøy o/ 3,5 t: Kr 240,-
Sesongkort kr 2.400,-

Moped og traktor: Kr 0,-

INNFORMASJON OM NY BOMLØSNING - JOTUNHEIMVEGEN

Fra og med sesongen 2023 går vi over til ny bomløsning som benytter automatisk skiltgjenkjenning uten bruk av fysisk bom. Ønsker du å fortsette å benytte veien med årsabonnement anbefaler vi å kjøpe et abonnement via leverandørens hjemmeside Youpark.no i forkant av oppstart. Dette gjør du ved å trykke «kjøp abonnement» og søke opp Jotunheimvegen på lokasjon. Herfra får du videre instruksjoner når du har valgt type abonnement og utfører kjøpet. Med den nye løsningen administrerer man selv bilbytter. Dette kan gjøres så mange ganger man vil, men ikke oftere enn hver 6. dag.

Abonnementene for sesongkort gjelder for 1 kjøretøy og hvis det er aktuelt med flere kjøretøy må kjøpsprosessen gjentas. Vi kommer til å legge ut abonnementene for salg en stund i forveien av åpning av vei. Kjøp etter oppstartsdato vil medføre at abonnementet løper 1 år fra dato til dato, ikke et kalenderår. (Jotunheimvegen er vanligvis vinterstengt fra ca. slutten av oktober til begynnelsen av juni)

For støls- og bruksberettigede er det en egen knapp for å få registrert abonnementet. Det er egne regler for dette abonnementet.

Man kan også betale for enkeltpasseringer inntil 48 t etter passering ved å søke opp aktuelt kjøretøy på www.youpark.no , eller registrere en bruker og legge inn Betalingskort som betalingsmetode. Velger man å registrere en bruker vil valgt betalingsmetode benyttes automatisk neste gang du benytter veien. Satsene beregnes automatisk etter oppgitt vekt på kjøretøyet ved oppslag i motorvognregisteret.

Passerer man på veien uten å foreta seg noe vil det utstedes en faktura med fakturagebyr, om man ikke gjør opp innen 48 t regelen.

For de som kjøper abonnement er det spesielt viktig å påse at aktuelle kjøretøy er lagt til «kjøretøyregisteret» i abonnementet før man benytter veien. Det er ikke mulig å registrere en passering på et abonnement i etterkant, da vil man måtte betale etter ordinære staser og vilkår for enkeltpassering.

Ønsker man å passere anonymt på veien er det fullt mulig. Les mer.

For link til video om opprettelse av bruker og abonnement: HER

(kan være lurt å prøve flere nettlesere om det ikke fungerer)

Kundeservice Youpark: 91 59 59 00

Telefontid kundeservice: 08:30 – 15:30